Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet idealny na śniadanie z kromeczką chleba z ziarnami,pycha ;)
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15347
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 260
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 722
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15347
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 260
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 722
Składniki
Jajka roztrzepać dokładnie aby masa się spieniła.Rozgrzać olej kokosowy lub oliwę z oliwek dodać pokrojony szpinak i zalać masą z jajek. Doprawić solą i pieprzem zmniejszyć ogień na bardzo mały żeby jajka się ścięły a nie przypaliły.Nakryć pokrywką i smażyć aż cała masa się zetnie. Im patelnia jest większa tym omlet cieńszy i krócej będzie się smażył. Po tym czasie nakryć talerzem od góry patelnię i szybkim ruchem ją odwrócić tak aby omlet wylądował na talerzu :). Posypać natką pietruszki i szczypiorkiem i gotowe...... SMACZNEGO!!!!