Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Wykonanie: Płatki zmielić w młynku do kawy. Mleko zagotować z wodą, wsypać zmielone płatki, doprawić solą i cukrem do smaku, dodać 2 łyżki masła. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, stale mieszając. Następnie przelać na opłukane zimną wodą talerze, polać stopionym masłem i podawać na śniadanie lub na lekką kolację.