Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 207
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 441
Świąteczny klops.
Odsłon: 161
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 207
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 441
Świąteczny klops.
Odsłon: 161
Składniki
Wykonanie: Płatki zmielić w młynku do kawy. Mleko zagotować z wodą, wsypać zmielone płatki, doprawić solą i cukrem do smaku, dodać 2 łyżki masła. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, stale mieszając. Następnie przelać na opłukane zimną wodą talerze, polać stopionym masłem i podawać na śniadanie lub na lekką kolację.