Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta rybna to świetna alternatywa dla takich dodatków do chleba, jak wędliny czy pasztety. Do jej przygotowania szczególnie nadają się tłuste ryby morskie, np. makrela lub łosoś. Dzięki sporej zawartości tłuszczu są nie tylko pełne smaku, ale też niezbędnych ludzkiemu organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych. Równie dobrze jednak można zrobić pastę rybną z dorsza czy tuńczyka. Ze względu na walory smakowe warto użyć ryby wędzonej, choć bazą do dania może stać się także ryba gotowana czy pieczona. Pastę możesz wzbogacić o świeżą zieleninę, np. posiekany szczypiorek.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 319
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5130
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4897
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45123
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 698
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 319
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5130
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4897
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45123
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 698
Składniki
Ugotuj jajka na twardo (około 8 minut od chwili, gdy zawrze woda). Przestudź, obierz ze skorupek i drobno posiekaj. Przełóż do miski
Oczyść rybę z ości i skóry. Mięso drobno posiekaj lub rozgnieć widelcem. Dodaj do miski z jajkami.
Obierz i posiekaj drobno cebulę. Zeszklij na oleju. Dodaj do pozostałych składników.
Obierz i drobno posiekaj ogórki (możesz pominąć ten krok, jeśli mają delikatną skórkę). Dołóż do miski.
Do miski nałóż majonez, śmietanę i musztardę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli (pamiętaj, że wędzona makrela jest już słona – w tym przypadku możesz w ogóle zrezygnować z dodatku soli).
Gotową pastę możesz od razu nakładać na kanapki. Będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli wstawisz ją na 2-3 godziny do lodówki.