Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pasta z dyni to świetna alternatywa dla coraz modniejszych past kanapkowych, które możesz kupić w każdym sklepie. Trzeba poświęcić jej chwilę pracy, ale efekt jest tego wart. Taka pasta z dyni jest nie tylko nadzwyczaj smaczna, ale też pełna cennych dla zdrowia składników, których często próżno szukać w wysokoprzetworzonych produktach.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1931
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3696
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1931
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3696
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 484
Składniki
Pokrój dynię na ósemki. Usuń z nich pestki i włókna. Upiecz cząstki dyni w piekarniku nagrzanym do 200°C. Piecz przez około 40 minut – do miękkości dyni. Upieczoną dynię oddziel od skórek i pokrój na mniejsze kawałki.
Pokrój drobno cebulę. Posiekaj czosnek. Rozgrzej na patelni olej z pomidorów i zeszklij na nim cebulę ze szczyptą soli. Pod koniec smażenia dodaj czosnek.
Połącz w dużym naczyniu kawałki dyni, warzywa z patelni, rozdrobnione pomidory, olej z pomidorów i ocet balsamiczny (możesz zastąpić go sokiem z cytryny). Zblenduj wszystkie składniki na gładką pastę. Dopraw ją do smaku solą, pieprzem i chili.
Rozsmarowaną na kanapkach pastę posyp obficie posiekaną zieleniną. Możesz też wcześniej wmieszać ją do pasty.