Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pasta z dyni to świetna alternatywa dla coraz modniejszych past kanapkowych, które możesz kupić w każdym sklepie. Trzeba poświęcić jej chwilę pracy, ale efekt jest tego wart. Taka pasta z dyni jest nie tylko nadzwyczaj smaczna, ale też pełna cennych dla zdrowia składników, których często próżno szukać w wysokoprzetworzonych produktach.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9896
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1674
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 619
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3790
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9896
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1674
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 619
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3790
Składniki
Pokrój dynię na ósemki. Usuń z nich pestki i włókna. Upiecz cząstki dyni w piekarniku nagrzanym do 200°C. Piecz przez około 40 minut – do miękkości dyni. Upieczoną dynię oddziel od skórek i pokrój na mniejsze kawałki.
Pokrój drobno cebulę. Posiekaj czosnek. Rozgrzej na patelni olej z pomidorów i zeszklij na nim cebulę ze szczyptą soli. Pod koniec smażenia dodaj czosnek.
Połącz w dużym naczyniu kawałki dyni, warzywa z patelni, rozdrobnione pomidory, olej z pomidorów i ocet balsamiczny (możesz zastąpić go sokiem z cytryny). Zblenduj wszystkie składniki na gładką pastę. Dopraw ją do smaku solą, pieprzem i chili.
Rozsmarowaną na kanapkach pastę posyp obficie posiekaną zieleniną. Możesz też wcześniej wmieszać ją do pasty.