Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 322

Dodano:

Odsłon: 187

Wyjątkowo smaczna , aromatyczna i zdrowa . między innymi dzięki zawartości omega 3.

Składniki

  • * 1 wędzona makrela * 3 jajka * 1 małą cebula
  • * 3 łyżki majonezu * Sól i pieprz czarny mielony .
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z makreli

Przygotowanie

  1. Jak zrobić .
    Makrelę oddzielamy od skórki i dokładnie obieramy z ości . Do miseczki przekładamy tylko czyste mięso bez ości itd. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę , którą dodajemy do makreli . Cebulę kroimy w drobniutką kostkę i również dodajemy do makreli. Do tych wszystkich składników dodajemy majonez , odrobinę soli i pieprz czarny mielony . Z solą należy uważać i smakować , gdyż makrela również jest czasem słonawa . Wszystko dokładnie mieszamy . Tak zrobioną pastę przechowujemy w lodówce , przykrytą folią spożywczą .


    Smacznego :)

    Małgośka w kuchni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń