Bardzo lubię ryby wędzone i staram się wykorzystywać je na różne sposoby. Jednym z nich jest właśnie pasta, którą przyrządzam na niedzielne śniadanie. Pyszna prosta i szybka bardzo polecam.
Pasta z makreli
Składniki
- Makrela wędzona 1 szt
- Serek biały kremowy 1 szt
- Kiełki rzodkiewki
- Sól, pieprz
- Jogurt gęsty
- Ogórek kiszony
Składniki
- Makrela wędzona 1 szt
- Serek biały kremowy 1 szt
- Kiełki rzodkiewki
- Sól, pieprz
- Jogurt gęsty
- Ogórek kiszony
Etapy przygotowania
Nasze śniadaniowe działania zaczynamy od obrania makreli. Oddzielamy smaczne białe mięso od skóry i głównych ości. Staramy się delikatnie sprawdzić czy w mięsie nie ma takich małych pobocznych ości, które są bardzo niebezpieczne. To jest najtrudniejsze zadanie w tej potrawie. W zależności ile pasty chcemy uzyskać to wykorzystujemy całą rybę lub połowę.
Następnie biały serek mieszamy z mięsem ryby, dodajemy sól, pieprz oraz jogurt by pasta była miękka i gładka. I tak samo jak z rybą wykorzystujemy cały lub połowę.
Wykładamy całość masy na talerz i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Na górę pasty kładziemy kawałek ogórka. I to koniec działań Smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (16)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14710
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 100
Ostatnio komentowane przepisy
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14710
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 100
Składniki
- Makrela wędzona 1 szt
- Serek biały kremowy 1 szt
- Kiełki rzodkiewki
- Sól, pieprz
- Jogurt gęsty
- Ogórek kiszony
Nasze śniadaniowe działania zaczynamy od obrania makreli. Oddzielamy smaczne białe mięso od skóry i głównych ości. Staramy się delikatnie sprawdzić czy w mięsie nie ma takich małych pobocznych ości, które są bardzo niebezpieczne. To jest najtrudniejsze zadanie w tej potrawie. W zależności ile pasty chcemy uzyskać to wykorzystujemy całą rybę lub połowę.
Następnie biały serek mieszamy z mięsem ryby, dodajemy sól, pieprz oraz jogurt by pasta była miękka i gładka. I tak samo jak z rybą wykorzystujemy cały lub połowę.
Wykładamy całość masy na talerz i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Na górę pasty kładziemy kawałek ogórka. I to koniec działań Smacznego.