Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ryby wędzone i staram się wykorzystywać je na różne sposoby. Jednym z nich jest właśnie pasta, którą przyrządzam na niedzielne śniadanie. Pyszna prosta i szybka bardzo polecam.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253417
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253417
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Nasze śniadaniowe działania zaczynamy od obrania makreli. Oddzielamy smaczne białe mięso od skóry i głównych ości. Staramy się delikatnie sprawdzić czy w mięsie nie ma takich małych pobocznych ości, które są bardzo niebezpieczne. To jest najtrudniejsze zadanie w tej potrawie. W zależności ile pasty chcemy uzyskać to wykorzystujemy całą rybę lub połowę.
Następnie biały serek mieszamy z mięsem ryby, dodajemy sól, pieprz oraz jogurt by pasta była miękka i gładka. I tak samo jak z rybą wykorzystujemy cały lub połowę.
Wykładamy całość masy na talerz i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Na górę pasty kładziemy kawałek ogórka. I to koniec działań Smacznego.