Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ryby wędzone i staram się wykorzystywać je na różne sposoby. Jednym z nich jest właśnie pasta, którą przyrządzam na niedzielne śniadanie. Pyszna prosta i szybka bardzo polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112846
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 136
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 319
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 698
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112846
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 136
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 319
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 698
Składniki
Nasze śniadaniowe działania zaczynamy od obrania makreli. Oddzielamy smaczne białe mięso od skóry i głównych ości. Staramy się delikatnie sprawdzić czy w mięsie nie ma takich małych pobocznych ości, które są bardzo niebezpieczne. To jest najtrudniejsze zadanie w tej potrawie. W zależności ile pasty chcemy uzyskać to wykorzystujemy całą rybę lub połowę.
Następnie biały serek mieszamy z mięsem ryby, dodajemy sól, pieprz oraz jogurt by pasta była miękka i gładka. I tak samo jak z rybą wykorzystujemy cały lub połowę.
Wykładamy całość masy na talerz i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Na górę pasty kładziemy kawałek ogórka. I to koniec działań Smacznego.