Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorując się na przepisie na wegański smalec zrobiłam...pasztet ze śliwką. I to wszystko z powodu braku wszystkich składników wymienionych w oryginalnym przepisie :) Pasztet świetnie smakuje z dobrym chlebkiem i kiszonym ogórkiem
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1639
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232062
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1639
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232062
Składniki
Posiekany por i czosnek podsmażam na oleju razem z liściem laurowym i zielem angielskim. W trakcie smażenia wsypuję majeranek i paprykę wędzoną. Jak por i czosnek jest już lekko podsmażony wyciągam liście laurowe i ziarna
Odcedzoną ciecierzycę miksuje razem ze śliwkami oraz usmażonym porem i czosnkiem. Doprawiam solą i pieprzem.
Cebulę kroję w większą kostkę i podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Dodaję do cebuli sos sojowy, ocet, cukier i podsmażam aż płyny odparują a cebulka nabierze ciemnego koloru.
Pasztet z fasoli układam do słoika naprzemiennie z cebulą