Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z fasoli z żurawiną

Pasztet z fasoli z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 280

Dodano:

Odsłon: 5292

Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo to, co wyszło, jest tak pyszne, że nie sposób tego opisać ???? Pasztet jest wegański, ale mięsożercy przynajmniej raz w życiu powinni spróbować przygotować pasztet z fasoli a zaręczam, że częściej będą wracać do niego, niż do zwykłego pasztetu mięsnego. Przygotowany przez mnie pasztet świetnie się smaruje, jest bardzo dobrze przyprawiony, aromatyczny i wpisuje się w dietę zimową.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet z fasoli z żurawiną

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w pióra, podsmażamy na oleju rzepakowym z przyprawami: ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec. Fasolę odsączamy z zalewy lub odcedzamy z gotowania, przekładamy do miski, blendujemy z podsmażoną cebulą (przyprawy wyjmujemy przed blendowaniem), tahini, płatkami owsianymi i przyprawami (pieprz ziołowy, papryka wędzona, ostra, majeranek, cząber, sól). Po zblendowaniu dodajemy żurawinę, mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki, układamy na wierzchu oliwki (u mnie akurat na połówce pasztetu), pieczemy ok. 30 minut w 200st. Zostawiamy do ostygnięcia. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

julio18 01 marca 2020 To nie jest pasztet, to jest pasta. W pasztecie MUSI być jakiś rodzaj mięsa. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kulinarne_Kombinacje 17 stycznia 2020 Uwielbiam fasolę w każdej postaci, ale takiej jeszcze nie próbowałam...Mniam! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń