Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i delikatne placuszki z ryżu i banana pokochają i duzi i ci mniejsi :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1052
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 151
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2195
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4217
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1052
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 151
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2195
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4217
Składniki
Ryż, banana, mąkę i jajko wkładamy do pojemnika lub miski i blendujemy dokładnie do uzyskania gęstej konsystencji. Można również odłożyć 2 łyżki ryżu i dodać je po zblendowaniu masy – wtedy w placuszkach będzie odrobina całych ziarenek po usmażeniu. Patelnię skrapiamy delikatnie oliwą i rozprowadzamy ją za pomocą papieru lub pędzelka na całej powierzchni. Kiedy jest gorąca zaczynamy smażyć placuszki – po jednej dużej łyżce na jeden placuszek. Smażymy na średnim ogniu po około 30-40 sekund z każdej strony. Można podawać z owocami, orzechami i jogurtem. Smakują świetnie na zimno i na ciepło.