Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śniadanko :) Przepraszam za marną jakość zdjęć ale aparat odmówił posłuszeństwa, a te robiłam telefonem :D Mimo to chcę te placuszki wam polecić bo są smaczne, puszyste, białe (chociaż na zdjęciach tego nie widać) z dodatkiem bitej śmietany mniam.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 499
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 499
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, dodajemy mąkę, olej, mleko i mąkę ryżową delikatnie łączymy. Na patelnię nie przywierającą wykładamy po łyżce naszego ciasta i pieczemy około 1 minuty z każdej strony. Jak nie mamy takiej patelni możemy nanosić cienką warstwę oleju za pomocą pędzelka. Upieczone placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z bitą śmietaną i tartą białą czekoladą.
Smacznego :)