Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie dla dzieci.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24754
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 70
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24754
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 70
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować w dwóch szklankach wody i ostudzić. Do mąki wsypać proszek do pieczenia, wbić jajka, wlać śmietanę, posolić do smaku i wymieszać z ryżem. Kłaść łyżką ciasto ryżowe na głęboki rozgrzany tłuszcz, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto. Usmażone racuszki układać na ręczniku papierowym do odsączenia, posypać cukrem pudrem wymieszanym z mielonym cynamonem i podawać.