Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i banalne w wykonaniu
Schab umyć. Powycinać cały tłuszczyk. Osuszyć. Włożyć do miski. Zasypać obficie cukrem z wszystkich stron. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Wyciągnąć z miski. Umyć ją i wysuszyć. To samo zrobić ze schabem. (dokładnie osuszyć).
Włożyć do miski i zasypać obficie solą z każdej strony. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Schab wyciągnąć z miski i dokładnie umyć oraz osuszyć. Zasypać czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi. Uciąć kawałek rajstop ( tak żeby zmieścił się w nich schab).
Zawiązać po obu stronach węzełek.
Powiesić pod stołem.
Po 4 dniach wyciągnąć z rajstop.
(Schab ma wisieć przez te 4 dni pod stołem - mój akurat wisiał na szafce u góry bo mam psa :).....)
Najlepiej smakuje gdy jest pokrojony w cieniutkie plasterki.\
Smacznego !!!
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Składniki
Schab umyć. Powycinać cały tłuszczyk. Osuszyć. Włożyć do miski. Zasypać obficie cukrem z wszystkich stron. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Wyciągnąć z miski. Umyć ją i wysuszyć. To samo zrobić ze schabem. (dokładnie osuszyć). Włożyć do miski i zasypać obficie solą z każdej strony. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Schab wyciągnąć z miski i dokładnie umyć oraz osuszyć. Zasypać czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi. Uciąć kawałek rajstop ( tak żeby zmieścił się w nich schab). Zawiązać po obu stronach węzełek. Powiesić pod stołem. Po 4 dniach wyciągnąć z rajstop. (Schab ma wisieć przez te 4 dni pod stołem - mój akurat wisiał na szafce u góry bo mam psa :).....) Najlepiej smakuje gdy jest pokrojony w cieniutkie plasterki.\ Smacznego !!!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Karkówka na kanapki
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Karkówka na kanapki
Karkówka na kanapki to domowe mięso, które przygotujesz z pomocą piekarnika....
Odsłon: 1240
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2968