Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-01-2024
Po sporej dawce świątecznego mięsiwa czas na lekkie smarowidło do chleba.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 225
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 225
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Do wyższego naczynia włożyć pokrojonego na mniejsze części ugotowanego selera. U mnie seler z odzysku po gotowaniu bulionu. Dodać obrane ze skorupek, pokrojone na mniejsze części jajka. Dodać awokado pozbawione pestek, obrane pokrojone na kawałki. Użyć blendera-żyrafy i dokładnie rozdrobnić wszystkie produkty. Dodać sok z cytryny, oliwę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Ponownie użyć blendera. Masę przełożyć do salaterki i dodać pokrojoną drobniutko szalotkę. Pomieszać. Rozłożyć na porcje. Posypać szczypiorkiem. Zajadać. Smcznego.