Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-01-2024
Po sporej dawce świątecznego mięsiwa czas na lekkie smarowidło do chleba.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358274
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358274
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 192
Składniki
Do wyższego naczynia włożyć pokrojonego na mniejsze części ugotowanego selera. U mnie seler z odzysku po gotowaniu bulionu. Dodać obrane ze skorupek, pokrojone na mniejsze części jajka. Dodać awokado pozbawione pestek, obrane pokrojone na kawałki. Użyć blendera-żyrafy i dokładnie rozdrobnić wszystkie produkty. Dodać sok z cytryny, oliwę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Ponownie użyć blendera. Masę przełożyć do salaterki i dodać pokrojoną drobniutko szalotkę. Pomieszać. Rozłożyć na porcje. Posypać szczypiorkiem. Zajadać. Smcznego.