Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-01-2024
Po sporej dawce świątecznego mięsiwa czas na lekkie smarowidło do chleba.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Do wyższego naczynia włożyć pokrojonego na mniejsze części ugotowanego selera. U mnie seler z odzysku po gotowaniu bulionu. Dodać obrane ze skorupek, pokrojone na mniejsze części jajka. Dodać awokado pozbawione pestek, obrane pokrojone na kawałki. Użyć blendera-żyrafy i dokładnie rozdrobnić wszystkie produkty. Dodać sok z cytryny, oliwę, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Ponownie użyć blendera. Masę przełożyć do salaterki i dodać pokrojoną drobniutko szalotkę. Pomieszać. Rozłożyć na porcje. Posypać szczypiorkiem. Zajadać. Smcznego.