Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne warzywne steki posypane chrupiącą sałatką.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2463
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1895
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2463
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1895
Składniki
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku. Seler obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Dokładnie smarujemy marynatą. Pieczemy w 180 stopniach C około 15-20 minut. Sałatka: szynkę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na oleju. Skwarki z szynki mieszamy z ziarenkami granatu, posiekanymi orzechami i natką. Na talerze wykładamy upieczone plastry selera posypujemy je sałatką. Serwujemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.