Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 919 Ocena: 10754
Dodano: 13.03.2020
Odsłon: 3199
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
1. Mięso oraz boczek zalewamy wodą i gotujemy razem z Vegetą.
2. Grzyby moczymy w wodzie.
3. Wątrobę czyścimy z błonek, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i również gotujemy.
4. Mięso, boczek oraz wątrobę po ugotowaniu mielimy dwa razy w maszynce.
5. W rosole moczymy bułkę.
6. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę, całe jajko, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową.
7. Dokładnie mieszamy i przekładamy w podłużną, prostokątną formę i pieczemy w piekarniku, aż będzie suchy. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, ja piekłam 45 minut w 180 stopniach C.
8. Po upieczeniu studzimy.
9. Pasztet gotowy.
10. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

KORAL 17 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Super, smaczny pasztet :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 13 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Biorem ;) Zjem i siem wypowiem hihi Odpowiedzi: 6 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz