Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny, nadaje się i na śniadanie jak i na kolację.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15336
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 243
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15336
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 243
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem stopniowo stopione masło, śmietanę i żółtko. Doprawiłem pieprzem. Wymieszałem z suszonym oregano i drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Na koniec dodałem ubitą pianę z białka. Usmażyłem na patelni posmarowanej oliwą. Pomidora i mozzarellę pokroiłem w plastry. Na każdy placuszek położyłem pomidora, mazzarellę, posypałem posiekanym czosnkiem i startym parmezanem.