Do góry

Śniadania Przepis na:

Wytrawne placuszki a`la caprese

Wytrawne placuszki a`la caprese

Autor:

Przepisów i artykułów: 874 Ocena: 16760

Dodano:

Odsłon: 6112

Uniwersalny, nadaje się i na śniadanie jak i na kolację.

Składniki

  • 100 g mąki
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • pół szklanki kremówki
  • suszone oregano
  • 3 suszone pomidory w oliwie
  • 1 duży pomidor malinowy
  • kulka mozzarelli
  • ząbek czosnku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem stopniowo stopione masło, śmietanę i żółtko. Doprawiłem pieprzem. Wymieszałem z suszonym oregano i drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Na koniec dodałem ubitą pianę z białka.
    Usmażyłem na patelni posmarowanej oliwą.
    Pomidora i mozzarellę pokroiłem w plastry. Na każdy placuszek położyłem pomidora, mazzarellę, posypałem posiekanym czosnkiem i startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 23 marca 2016 Ale cudeńka! Chętnie wpadłabym na takie placuszki. Zgłodniałam ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń