Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka wersja omletowa,tu z moimi ulubionymi warzywami
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 160
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 160
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Składniki
jajka roztrzepujemy w misce,,dodajemy odrobinę màki,mleko i przyprawiamy,na chwilę odstawiamy
cukinię kroimy w cieniutkie plasterki,peperoni też,miażdżymy czosnek i drobno kroimy,cebulka w piòrka,siekamy świeże zioła
na patelni klarujemy masło z odrobinà oleju,wrzucamy najpierw czosnek z cebulkà i peperoni,delikatnie szklimy i wrzucamy dalej cukinię i szpinak i garść świeżych ziòł lekko podsmażamy I zalewamy jajkami wcześniej przygotowanymi
smażymy do konsystencji chrupkiej frittaty,delikatnie zrumienionej przekładamy na talerz,posypujemy resztà świeżych ziòł i możemy jeszcze do smaku pokropić oliwà z oliwek najlepiej czosnkowà Smaczności ;-)