Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z powidłami są bardzo popularne. Dodatek szpinaku do ciasta nie zmienia smaku tylko są zdrowsze i bardziej oryginalne.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 127
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 46
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 127
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 46
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać rozmrożony szpinak, szczyptę soli, cukier i kardamon, zmiksować.
Następnie dodać mleko wymieszane z wodą i rozpuszczone masło.
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwinąć w rulon.