Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z powidłami są bardzo popularne. Dodatek szpinaku do ciasta nie zmienia smaku tylko są zdrowsze i bardziej oryginalne.
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 183
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 32
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 183
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 32
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać rozmrożony szpinak, szczyptę soli, cukier i kardamon, zmiksować.
Następnie dodać mleko wymieszane z wodą i rozpuszczone masło.
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwinąć w rulon.