Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z powidłami są bardzo popularne. Dodatek szpinaku do ciasta nie zmienia smaku tylko są zdrowsze i bardziej oryginalne.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 215
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 356
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 215
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 356
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać rozmrożony szpinak, szczyptę soli, cukier i kardamon, zmiksować.
Następnie dodać mleko wymieszane z wodą i rozpuszczone masło.
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwinąć w rulon.