Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z powidłami są bardzo popularne. Dodatek szpinaku do ciasta nie zmienia smaku tylko są zdrowsze i bardziej oryginalne.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6429
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114809
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6429
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114809
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać rozmrożony szpinak, szczyptę soli, cukier i kardamon, zmiksować.
Następnie dodać mleko wymieszane z wodą i rozpuszczone masło.
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwinąć w rulon.