Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety na poranne śniadanie. Z podanego przepisu wyjdzie 5 smacznych, sytych omletów o średnicy 17 cm.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 466
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 885
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Składniki
Obraną cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy do zarumienienia się. Do miski wlewamy wodę gazowaną, wbijamy 3 jajka, dodajemy sól, sodę i mieszamy. Dodajemy startą na dużych oczkach żółtą paprykę, kiełbasę, szklankę mąki, mieszamy, wlewamy sok z cytryny, dodajemy skórkę z cytryny, curry, podsmażoną cebulę z czosnkiem (ostudzoną), natkę pietruszki, wszystkie składniki mieszamy. Omlety smażymy na tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Smacznego!!!