Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina z butelki to szybki i prosty do wykonania dodatek do kanapek. Żadna kupna wędlina nie może w smaku konkurować z tą przygotowaną samemu z jedynie kilku składników. Kiełbasa nie zawiera żadnych sztucznych substancji, a jedynie naturalną żelatynę z nóżek wieprzowych. Jest mocno czosnkowa i aromatyczna, choć nic nie stoi na przeszkodzie, by dodatkowo urozmaicić ją własną mieszanką ulubionych przypraw.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
Nóżki wieprzowe umyj i przełóż do dużego garnka. Zalej je wodą. Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Dodaj do garnka razem z liśćmi laurowymi, solą i pieprzem. Całość gotuj przez 4 godziny.
Przecedź bulion przez sito. Z nóżek oddziel mięso i przełóż je do osobnej miski. Pozostaw zarówno większe, jak i mniejsze kawałki.
Do miski dodaj 200 ml przecedzonego wcześniej bulionu. Czosnek przeciśnij przez praskę i także przełóż do miski z mięsem. Wszystko dobrze wymieszaj.
Butelkę PET o pojemności 1,5 lub 2 litry dokładnie umyj i osusz w środku. Starannie upakuj w niej mieszaninę mięsa i bulionu. Wlot przykryj folią.
Butelkę wstaw do lodówki przynajmniej na całą noc. Rano nakłuj ją i rozetnij ostrymi nożyczkami. Domową wędlinę z butelki podawaj ze świeżym pieczywem, z dodatkiem musztardy i warzyw.