Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym smakiem i wyglądem a także łatwością wykonania. Sielskie smaki francuskiej kuchni.
maszynka do mielenia mięsa
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8991
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8991
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Piersi kroi się w długie paski o boku 2 cm, wątróbkę się sieka a boczek mieli na drobnym oczku. jeszcze pistacje, szalotka, pieprz i sól. Całość trzeba wymieszać.
Formę do pieczenia wykłada się boczkiem z zakładką, wykłada się farsz i całość zakrywa boczkiem.
Piecze się 1 h w 180 stopniach w kąpieli wodnej, czyli wstawione jeszcze do drugiej formy z wodą.
Gdy jadłam sklepowe pasztety w typie francuskim nie pasował mi zawsze dysonans smaku wieprzowiny i drobiu, ale w domowym wyrobie to pasuje.
Smacznego :)