Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sąsiedzi w niedzielę nadają alfabetem morse’a? Nadawajcie z nimi, a rodzinę zaskoczcie wnętrzem kotletów schabowych ;)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1031
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2939
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1031
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2939
Składniki
Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy i razem z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy na pół, rozpłaszczamy. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu.