Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielonka zrobiona jest z mięsa z szynki, takie z tłuszczem. do farszu dodany jest niedźwiedzi czosnek. Farsz taki podobny do farszu z kiełbasy drwala. Mielonka jest super smaczna i prosta w wykonaniu.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas, słoiczki, garnek,
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21314
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2096
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21314
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9551
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2096
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 727
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
Mięso kroimy w kawałki 4x4 cm, dodajemy peklosól i dokładnie mieszamy do momentu wchłonięcia peklosoli w mięso. Mięso umieszczamy w pojemniku i odstawiamy do peklowania się na 48 godzin. Po procesie peklowania mielimy połowę przez szarpak a drugą połowę przez sitko 12 mm. Przyprawy i czosnek niedźwiedzi dodajemy do wywaru lub wody i dodajemy do zmielonego mięsa. Dobrze wyrabiamy, można przepuścić przez maszynkę bez noża.
Wyrobionym farszem napełniamy słoiczki, zakręcamy dekielki.
Pasteryzujemy w 100 stopniach Celsjusza 60 minut. Mielonka jest smakowita i prosta w wykonaniu.
Ostudzone słoiczki przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!