Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 889
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1336
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 889
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1336
Składniki
Schab posolić, oprószyć mielonym pieprzem i suszonym oregano. Mięso obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Następnie do schabu należy dodać pomidory z puszki, nieco suszonego oregano, cebulę pokrojoną w piórka. Całość dusić 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko i ulubioną sałatką. Uwaga: W okresie letnim możemy użyć świeżych pomidorów (około1/2 kg). Wówczas należy je sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dusić w niewielkiej ilości wody. Pozostałe etapy przygotowania potrawy nie ulegają zmianie. Smacznego.