Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany inaczej na niedzielny obiad.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1088
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 715
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4529
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1088
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 715
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4529
Składniki
Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić w paski długości 5 cm, lekko obrumienić na oliwie lub oleju, posypać przyprawami ziołowymi, oprószyć solą, podlać wrzącą wodą lub rosołem, przykryć. Dusić na małym ogniu.
Cukinię, paprykę pokroić w kostkęi, dodać do mięsa. Pieczarki oczyścić, pokroić i przysmażyć na oliwie, oprószyć mąką i dodać do duszącej się potrawy. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać pomidory, podprawić śmietanka i dusić około 3 minut. Wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną i podawać z ziemniakami z wody i surówką.