Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko na kanapkę, ale także jako przystawka :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4117
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4117
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2643
Składniki
Schab myję i osuszam na ręczniku papierowym. Wykrawam białe włókna, przez środek robię otwór w który wkładam morele. Oliwę, wino, ocet i miód mieszam, dodaję obie musztardy, pieprz i sól. Siekane zioła zalewam marynatą, dokładnie przemieszam. Mięso wkładam do rękawa, zalewam marynatą, zawiązuję i odstawiam na minimum 12 godzin do lodówki. Od czasu do czasu obracam mięso na drugą stronę. Piekarnik nagrzewam do 180-200' C i piekę mięso razem z przyprawami przez około godzinę. Upieczone odstawiam by odpoczęło. Jeśli ma być to porcja obiadowa to wystarczy 10-15 min, jeśli zaś na kanapkę - mięso, najlepiej, odstawić na całą noc.