Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina dojrzewająca, suszona, jest delikatna i bardzo smaczna, idealnie sprawdzi się na świątecznym stole.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Umyty schab wkładamy do naczynia i zasypujemy go cukrem, nacieramy dokładnie, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie schab wyciągamy z naczynie dokładnie płuczemy i osuszamy, płyn z cukrem wylewamy, myjemy i osuszamy naczynie. W kolejnym dniu schab zasypujemy solą, dokładnie go nacieramy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie schab wyciągamy, dokładnie płuczemy, mocno osuszamy ręcznikami papierowymi. Naczynie myjemy, osuszamy i wsypujemy wszystkie przyprawy, wkładamy schab i dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso, następnie wkładamy w pończochę i wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na minimum 6-7 dni i gotowe!!!