Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, letnia zupa kalafiorowa. Dodatek curry i kurkumy nadaje jej nie tylko piękny kolor, ale również wspaniały aromat. Zupę można zmiksować i podawać z bułeczką jako gęsty krem. Polecam!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Składniki
Warzywa obieramy i myjemy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy 10 minut. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, ziemianki kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy razem z porem. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy przyprawy. Na końcu zabielamy śmietaną i dodajemy koperek.