Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z cukinii, pachnąca muszkatelem. :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 37
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1174
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 37
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1174
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Cukinię obrać, usunąć nasionka, pokroić w kostkę. Cebulę również w kostkę.
Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulę (nie rumienić), dodać cukinię, posmażyć ok. 15 minut. Dolać szklankę wody. Udusić warzywa do miękkości - trwa to bardzo krótko, cukinia szybko się rozpada.
Zmiksować warzywa, dodać serki topione, przyprawy, kostki i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serków. Doprawić do smaku.
Na zdjęciu zupa podana z grzankami i posypana suszoną bazylią. Smacznego! :)