Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z cukinii, pachnąca muszkatelem. :)
Proponuję dziś przepis na pyszną i sycącą zapiekankę wg Pascala, z makaronem,...
Odsłon: 4208
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 35
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 197
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 83
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 35
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 197
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 83
Składniki
Cukinię obrać, usunąć nasionka, pokroić w kostkę. Cebulę również w kostkę.
Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulę (nie rumienić), dodać cukinię, posmażyć ok. 15 minut. Dolać szklankę wody. Udusić warzywa do miękkości - trwa to bardzo krótko, cukinia szybko się rozpada.
Zmiksować warzywa, dodać serki topione, przyprawy, kostki i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serków. Doprawić do smaku.
Na zdjęciu zupa podana z grzankami i posypana suszoną bazylią. Smacznego! :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupy
Angielska zupa pomidorowa z Chrzanem
Zupy
Kapuśniak na ogonach wieprzowych
Zupy
Zupa zenzowa
Zupa krem wiosenne ostatki
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia prz...
Odsłon: 74
Angielska zupa pomidorowa z Chrzanem
Z cyklu "Słynne kobiety "... Dziś Ophelia ze sztuki William'a Sheakespear'a...
Odsłon: 44