Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony ( postny )

Barszcz czerwony   ( postny )

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 4259

:)

Składniki

  • 1/2 kg buraków
  • 1 marchew
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 2 jabłka ( najlepiej szara reneta )
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól ,pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • cukier do smaku
  • 1 łyżka masła
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 3 ząbki czosnku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Barszcz czerwony ( postny )

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać ,umyć-buraki pokroić w ćwiartki. Wrzucić do garnka z zimną wodą. Dodać ziele angielskie ,liść laurowy ,czosnek ,1 łyżeczkę soli ,masło. Zagotować. Dodać jabłka pokrojone na ćwiartki ( bez gniazd nasiennych ). Gotować jeszcze 20 min. Wyjąć warzywa oraz jabłka. Doprawić solą ,pieprzem ,cukrem ,sokiem z cytryny i majerankiem. Podawać z uszkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń