Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania barszczu Wigilijnego niezbędny jest zakwas buraczany (https://smaker.pl/przepis-zakwas-buraczany,115143,ollka.html )
W tym roku po raz pierwszy będziemy jedli Wigilie w naszym domu, więc przede...
Odsłon: 10239
Jak przyrządzić kotlety, aby były delikatne, miękkie i soczyste? Jeden z najp...
Odsłon: 38790
Składniki
1.Wszystkie warzywa (bez buraka z zakwasu i grzybów) myje obieram, i gotuje wywar do chwili aż warzywa będą miękkie. Następnie wywar przelewam przez sitko, wywar doprawiam do smaku. 2. Zakwas buraczany przecedzam przez sitko
3. Wywar warzywny zagotowuje, dodaje buraki z zakwasu oraz grzyby i gotuje około 15-20 minut 4. Po tym czasie wyjmuję buraki oraz grzyby, i do czystego wywaru wlewam zakwas (według własnego uznania, smaku, ja daje w proporcji pół na pół) i podgrzewam tylko do chwili zagotowania. Barszcz gotowany zbyt długo straci barwę.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupy
Żurek na wędzonym boczku
Zupy
Żurek wielkanocny z pulpecikami z białej kiełbasy i tłuczonymi ziemniakami
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Odsłon: 39
Zupa serowo-cebulowa
Pyszna i aromatyczna zupa. bardzo sycąca i uwielbiana przez dzieci i dorosły...
Odsłon: 234