Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, szybka w przygotowaniu i smaczna zupa.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6211
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9614
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6211
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9614
Składniki
W garnku w którym będziemy gotować zupę stopić masło, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę i czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli dodać do niej pomidory i bulion i zagotować. Do gotującego się wywaru dodać soczewicę wcześniej odlaną z zalewy i wypłukaną. Całość gotować jeszcze przez ok. 15 minut.
Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, kurkumą, curry (po ok. pół łyżeczki) oraz szczyptą mielonego imbiru. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.