Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, szybka w przygotowaniu i smaczna zupa.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 67
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7564
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 67
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 245
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7564
Składniki
W garnku w którym będziemy gotować zupę stopić masło, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę i czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli dodać do niej pomidory i bulion i zagotować. Do gotującego się wywaru dodać soczewicę wcześniej odlaną z zalewy i wypłukaną. Całość gotować jeszcze przez ok. 15 minut.
Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, kurkumą, curry (po ok. pół łyżeczki) oraz szczyptą mielonego imbiru. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.