Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, pyszny i pożywny chłodnik z botwinki oraz nowalijek to danie idealne na lato. Uwielbiam go za moc właściwości odżywczych, wspaniały smak, piękny kolor oraz cudowne orzeźwienie, które jest niezastąpione w upalne dni.
Buraczki i botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, a liście i łodygi siekamy na mniejsze kawałki. Do gotującego się bulionu wrzucamy kawałki buraczków oraz grubsze łodygi i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy liście i gotujemy wszystko jeszcze przez 5 minut. Do ugotowanych buraczków dodajemy sok z cytryny i studzimy zawartość.
Rzodkiewkę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy je z płaską łyżeczką soli. Koper i szczypiorek drobno siekamy. W dużej misce łączymy maślankę i jogurt, dodajemy ostudzony bulion z buraczkami, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojone warzywa oraz zioła i wszystko dokładnie mieszamy. Chłodnik doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz pieprzu i schładzamy w lodówce dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz świeżą zieleniną.
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3181
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 624
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7545
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5880
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3181
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 624
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7545
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5880
Składniki
Buraczki i botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, a liście i łodygi siekamy na mniejsze kawałki. Do gotującego się bulionu wrzucamy kawałki buraczków oraz grubsze łodygi i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy liście i gotujemy wszystko jeszcze przez 5 minut. Do ugotowanych buraczków dodajemy sok z cytryny i studzimy zawartość.
Rzodkiewkę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy je z płaską łyżeczką soli. Koper i szczypiorek drobno siekamy. W dużej misce łączymy maślankę i jogurt, dodajemy ostudzony bulion z buraczkami, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojone warzywa oraz zioła i wszystko dokładnie mieszamy. Chłodnik doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz pieprzu i schładzamy w lodówce dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz świeżą zieleniną.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z kapustą Pak Choi
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupa z kapustą Pak Choi
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 26
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 143