Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik z buraków

Chłodnik z buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2576

Dodano:

Odsłon: 16745

Idealna zupa na upały

Składniki

  • buraki pieczone, 1 kg
  • maślanka, 1 litr
  • kefir, 2 duże
  • koperek, pęczek
  • rzodkiewka, pęczek
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • cukier, do smaku
  • sok z cytryny, 1/2 dużej cytryny
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chłodnik z buraków

Przygotowanie

  1. Buraki zawinąć w sreberka, wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę w 180 C. Wyjąc odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie zetrzeć rzodkiewkę (duże oczka na tarce), posiekać bardzo drobno koperek. Gdy buraki wystygną, obrać i zetrzeć na tarce również duże oczka. Wszystkie składniki połączyć w dużym garnku. Całość doprawić, dodać sok z cytryny. Odstawić do lodówki. Podawać dobrze schłodzone. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń