Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak pyszny chłodnik - a ten ze szczawiu na zsiadłym mleku wprost nie ma sobie równych. Ta charakterystyczna propozycja kuchni polskiej świetnie sprawdza się zwłaszcza w upały. Przepis pochodzi z 546. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
Szczaw umyć i osuszyć. Następnie posiekać i podsmażyć na patelni na maśle.
Podlać odrobiną rosołu. Przetrzeć przez sito wprost do garnka.
Wlać kwaśne mleko, śmietankę i resztę rosołu. Wymieszać. Wsypać posiekany koperek.
Dodać pokrojone ogórki. Posolić. Przyprawić pieprzem.
Podawać na zimno z połówkami jajek ugotowanych na twardo. Można udekorować jadalnymi kwiatami.