Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak pyszny chłodnik - a ten ze szczawiu na zsiadłym mleku wprost nie ma sobie równych. Ta charakterystyczna propozycja kuchni polskiej świetnie sprawdza się zwłaszcza w upały. Przepis pochodzi z 546. odcinka programu "Ewa gotuje".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Szczaw umyć i osuszyć. Następnie posiekać i podsmażyć na patelni na maśle.
Podlać odrobiną rosołu. Przetrzeć przez sito wprost do garnka.
Wlać kwaśne mleko, śmietankę i resztę rosołu. Wymieszać. Wsypać posiekany koperek.
Dodać pokrojone ogórki. Posolić. Przyprawić pieprzem.
Podawać na zimno z połówkami jajek ugotowanych na twardo. Można udekorować jadalnymi kwiatami.