Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta wersja barszczu czerwonego na bazie kwasu buraczanego, doprawionego zmielonymi suszonymi grzybami /a dokładniej korzonkami grzybów/ z dodatkiem jabłka. Barszcz z tego przepisu polecam bardziej jako dodatek do picia /np. w sylwestra/ niż zupę obiadową.
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14710
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 100
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14710
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 100
Składniki
Buraki i włoszczyznę obieramy, kroimy na kawałki /w dużą kostkę/, zalewamy wodą /ok. 2 cm nad poziom warzyw/, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 30 min. Studzimy i przecedzamy - wywar zachowujemy a warzywa możemy wykorzystać do sałatki. Do wywaru dodajemy kwas buraczany, doprawiamy sokiem z cytryny, dodajemy susz grzybowy /jego smak i aromat powinien być wyczuwalny ale nie powinien zdominować smaku zupy/. Dodajemy również połówkę jabłka. Wszystko razem gotujemy ok. 15 min. Jabłko wyjmujemy, zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.