Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta wersja barszczu czerwonego na bazie kwasu buraczanego, doprawionego zmielonymi suszonymi grzybami /a dokładniej korzonkami grzybów/ z dodatkiem jabłka. Barszcz z tego przepisu polecam bardziej jako dodatek do picia /np. w sylwestra/ niż zupę obiadową.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Składniki
Buraki i włoszczyznę obieramy, kroimy na kawałki /w dużą kostkę/, zalewamy wodą /ok. 2 cm nad poziom warzyw/, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 30 min. Studzimy i przecedzamy - wywar zachowujemy a warzywa możemy wykorzystać do sałatki. Do wywaru dodajemy kwas buraczany, doprawiamy sokiem z cytryny, dodajemy susz grzybowy /jego smak i aromat powinien być wyczuwalny ale nie powinien zdominować smaku zupy/. Dodajemy również połówkę jabłka. Wszystko razem gotujemy ok. 15 min. Jabłko wyjmujemy, zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.