Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tak : są ludzie którzy uwielbiają flaczki a są też tacy którzy ich nienawidzą, my bardzo lubimy flaczki każdego rodzaju. Dziś zaprezentuję wam inną wersję flaczków które często robiła nam mama zwłaszcza po świniobiciu, aby skór świńskich nie wyrzucać jak to robi większość ludzi zawsze robiła nam takie właśnie jedzonko, resztę skór mroziła aby było na więcej razy. I nie oceniajcie mnie że to fuj, ble czy tym podobnie może smakoszom tego dania przepis się spodoba i chętnie skorzystają.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 575
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 100
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 575
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 100
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać umyte i oczyszczone skóry wieprzowe, gotować je na pół miękko, wyjąć z wody i ostudzić. następnie pokroić w cienkie paski.
Gdy mamy już wszystkie skóry pokrojone, dodać je do wywaru w którym się gotowały dodając suszone warzywa, ziela angielskie i liść laurowy. Gotować do pełnej miękkości skórki, następnie dodać przyprawy do flaków, po chwili majeranek i nadal gotować na wolnym ogniu.
Na koniec dodać koper i natkę pietruszki i również zagotować.
Flaczki podałam tak jak uwielbiamy czyli z bułką. Jeśli zostaje wam sporo flaczków tych ze skórek można przelać je do salaterki, ponieważ bardzo fanie się ścinają i później można kroić je nożem jak galaretę lub przelać do słoików i zagotować jest też opcja mrożenia ale z zamrażarki mi osobiście tak nie smakują.