Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tak : są ludzie którzy uwielbiają flaczki a są też tacy którzy ich nienawidzą, my bardzo lubimy flaczki każdego rodzaju. Dziś zaprezentuję wam inną wersję flaczków które często robiła nam mama zwłaszcza po świniobiciu, aby skór świńskich nie wyrzucać jak to robi większość ludzi zawsze robiła nam takie właśnie jedzonko, resztę skór mroziła aby było na więcej razy. I nie oceniajcie mnie że to fuj, ble czy tym podobnie może smakoszom tego dania przepis się spodoba i chętnie skorzystają.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22478
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43871
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22478
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43871
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać umyte i oczyszczone skóry wieprzowe, gotować je na pół miękko, wyjąć z wody i ostudzić. następnie pokroić w cienkie paski.
Gdy mamy już wszystkie skóry pokrojone, dodać je do wywaru w którym się gotowały dodając suszone warzywa, ziela angielskie i liść laurowy. Gotować do pełnej miękkości skórki, następnie dodać przyprawy do flaków, po chwili majeranek i nadal gotować na wolnym ogniu.
Na koniec dodać koper i natkę pietruszki i również zagotować.
Flaczki podałam tak jak uwielbiamy czyli z bułką. Jeśli zostaje wam sporo flaczków tych ze skórek można przelać je do salaterki, ponieważ bardzo fanie się ścinają i później można kroić je nożem jak galaretę lub przelać do słoików i zagotować jest też opcja mrożenia ale z zamrażarki mi osobiście tak nie smakują.