Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jejku też tak macie jak ja że ciężko z myśleniem co dziś na obiad ? Ja dziś kompletnie nie miałam pomysłu ale jak poszłam do sklepu po zielonkę świeżą od razu do głowy wpadł mi pomysł.
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać tłuszcz gęsi lub dowolne według was mięso oraz mieszankę europejską, doprowadzić do zagotowania. Gdy warzywa z tłuszczem się zagotują dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, i od czasu zagotowania się wywaru z ziemniakami gotować na wolnym ogniu do czasu aż ziemniaki będą całkowicie miękkie. W czasie gotowania dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną.
Gdy już ziemniaki są miękkie w międzyczasie przygotować serek topiony, przełożyć go do salaterki dodać gorący wywar z zupy i za pomocą widelca lub ręcznego mieszadła wymieszać tak aby nie było grudek z serka, musi mieć konsystencję śmietany.
Jak mamy już przygotowany serek topiony a ziemniaki w wywarze są wystarczająco miękkie wtedy przekładamy do zupy serek i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby zupa się nie zważyła chwilkę pogotować tak mniej więcej dziesięć minut na wolnym ogniu. Następnie wsypać pieprz czarny mielony, zamieszać. Pod koniec gotowania wkroić umytą świeżą natkę pietruszki zagotować przez trzy minuty i zdjąć z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna i mega kremowa. Gorącą podana zupę można zajadać z kromką chleba lub jeśli ktoś lubi to z grzankami przygotowanymi własnoręcznie. Taka zupka świetnie nadaje się w chłodne dni. A dla dzieci będzie miłym zaskoczeniem zwłaszcza dla tych dzieci które nie przepadają za warzywami czy marchewką podejrzewam że chętnie ją zjedzą. Warzywa można dodać według swego upodobania mi właśnie ta mieszanka tak się spodobała że bardzo często ją kupuję.
Po świątecznym obżarstwie czas na danie bezmięsne i trochę mniej kaloryczne:)...
Odsłon: 822
Szybkie danie na obiad z serem i makaronem.
Odsłon: 912
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11426
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 166
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 22
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 403
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11426
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 166
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 22
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 403
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 83
Składniki
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać tłuszcz gęsi lub dowolne według was mięso oraz mieszankę europejską, doprowadzić do zagotowania. Gdy warzywa z tłuszczem się zagotują dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, i od czasu zagotowania się wywaru z ziemniakami gotować na wolnym ogniu do czasu aż ziemniaki będą całkowicie miękkie. W czasie gotowania dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną.
Gdy już ziemniaki są miękkie w międzyczasie przygotować serek topiony, przełożyć go do salaterki dodać gorący wywar z zupy i za pomocą widelca lub ręcznego mieszadła wymieszać tak aby nie było grudek z serka, musi mieć konsystencję śmietany.
Jak mamy już przygotowany serek topiony a ziemniaki w wywarze są wystarczająco miękkie wtedy przekładamy do zupy serek i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby zupa się nie zważyła chwilkę pogotować tak mniej więcej dziesięć minut na wolnym ogniu. Następnie wsypać pieprz czarny mielony, zamieszać. Pod koniec gotowania wkroić umytą świeżą natkę pietruszki zagotować przez trzy minuty i zdjąć z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna i mega kremowa. Gorącą podana zupę można zajadać z kromką chleba lub jeśli ktoś lubi to z grzankami przygotowanymi własnoręcznie. Taka zupka świetnie nadaje się w chłodne dni. A dla dzieci będzie miłym zaskoczeniem zwłaszcza dla tych dzieci które nie przepadają za warzywami czy marchewką podejrzewam że chętnie ją zjedzą. Warzywa można dodać według swego upodobania mi właśnie ta mieszanka tak się spodobała że bardzo często ją kupuję.
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z chrzanem i imbirem
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Rosół z chrzanem i imbirem
Rosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z...
Odsłon: 30
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 209