Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie kalafiorową ? A lubicie cukinię ? To ta zupa przypadnie Wam do gustu. Zupa z młodych warzyw ale można ugotować ją jak już sezon na młode się skończy. Bo taka zupa zawsze smakuje.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3309
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 119
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 270
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3309
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 119
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 270
Składniki
Kość umyć i przeciąć na mniejsze kawałki ( tak aby zmieściły się w garnku ). Zagotować, zdjąć burzyny, posolić i gotować na małym ogniu prawie do miękkości. Dodać pokrojone w kostkę : seler, pietruszkę i marchew oraz ziemniaki. Gotować kilka minut i dodać podzielony na różyczki kalafior, po kilku minutach dodać pokrojoną cukinię. Dodać pieprz do smaku i gotować 5 minut. Śmietanę wlać do naczynia i zahartować ją zupą a potem wlać tę mieszankę do zupy. Z kości obrać mięso i wrzucić je do zupy. Wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać zupę. Podawać samą lub jak ktoś woli z pieczywem.