Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa, smaczna i pożywna zupa, zwłaszcza w zimowe dni sporządzona na własnych warzywach i domowych, pysznych wędlinach.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23086
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1168
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104915
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23086
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1168
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104915
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody i po namoczeniu ugotować. Wywar - zachować. Żeberka umyć, przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa i zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut.Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wywar, w którym się gotowały.Kiedy żeberka zmiękną- wyjąć je łyżką cedzakową i obrać z części tłustych i kości. Pokroić i dodać do zupy. Boczek zrumienić. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Połączyć z zupą.Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.