Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Treściwa, smaczna i pożywna zupa, zwłaszcza w zimowe dni sporządzona na własnych warzywach i domowych, pysznych wędlinach.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
Grzyby zalać szklanką wody i po namoczeniu ugotować. Wywar - zachować. Żeberka umyć, przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa i zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut.Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wywar, w którym się gotowały.Kiedy żeberka zmiękną- wyjąć je łyżką cedzakową i obrać z części tłustych i kości. Pokroić i dodać do zupy. Boczek zrumienić. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Połączyć z zupą.Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.