Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4762
Dodano: 07.03.2019
Odsłon: 1468
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Grzyby zalać szklanką wody i po namoczeniu ugotować. Wywar - zachować.
Żeberka umyć, przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa i zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu około 40 minut.Dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, przepłukany pęczak, grzyby pokrojone w paski i wywar, w którym się gotowały.Kiedy żeberka zmiękną- wyjąć je łyżką cedzakową i obrać z części tłustych i kości. Pokroić i dodać do zupy.
Boczek zrumienić. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Połączyć z zupą.Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)