Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie nic się nie marnuje i szybko pyszny obiad gotuję. Moja dzisiejsza zupka składa się w zaledwie z trzech składników. Zapewne pomyślicie że nie da się czegoś takiego wziąć do ust a tym bardziej zjeść, zapewniam was mama często nam takie jedzonko robiła i jakoś żyję wychowała mnie na można powiedzieć na tym co potrafiła ugotować dosłownie robiła z niczego coś, i jestem jej za to bardzo wdzięczna bo dzięki niej i dziadkowi potrafię gotować.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18535
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1022
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1230
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4211
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18535
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1022
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1230
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4211
Składniki
Do garnka przelać przechowywany w lodówce wywar od boczku, dolać litr przegotowanej wody oraz wkroić dowolnie marchew. Gotować na średnim ogniu do miękkości marchewki. Gdy marchew jest już dość miękka dodać ziemniaki pokrojone w ćwiartki lub jeśli mniejsze to w połówki ( nie solić wywaru ). Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są wystarczająco miękkie w wywarze, wtedy dodać kapustę kiszoną drobniej pokrojoną, można wlać pół szklanki soku jeśli ktoś woli bardziej kwaśną. Dodać łyżeczkę cukru dla lepszego smaku zupy i pogotować całość na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Ja nie musiałam doprawiać nic ponieważ wywar do boczku miałam doprawiony idealnie.
Powiem wam że zupa wyszła bardzo smaczna i dość kwaśna nie musiałam dodawać soku, mąż choć nie lubi zup z kapusty kiszonej był zachwycony. Jak to by mój dziadek powiedział " wnusiu zupka polewka wyszła ci mega sztos ". Nic się nie zmarnowało a pyszną zupkę się zajadało.