Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna szybka zupa na bazie pomidorowego kimchi i tofu. Dla wytrawnych smakoszy!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 117
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 202
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 54
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 117
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 202
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 54
Składniki
Zaczynamy od przygotowania marynaty do jajek. Wszystkie wymienione w przepisie marynaty składniki mieszamy. Następnie przelewamy do zamykanego naczynia hermetycznego i zanurzamy w niej całe jajka. Zamykamy pokrywkę i trzymamy w lodówce ok. 2-4 godziny.
Na oliwie z oliwek podsmażamy na złoto kawałki czosnku i cebulę pokrojoną w piórka lub w kostkę.
Następnie przenosimy usmażone składniki do garnka. Podlewamy rosołem. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, marchewkę, kawałki kimchi w pomidorach. Dprawiamy całość sosem rybnym, dodajemy sos sojowy, pastę paprykową.
Dodajemy resztę przypraw i gotujemy do miękkości składników. W międzyczasie gotujemy makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta. Porcję makaronu przekładamy do miseczek.
Gdy nasze składniki w garnku są już miękkie - na sam koniec dodajemy odsączone i pokrojone w kostkę tofu. Dprawiamy w razie potrzeby płatkami chili. Nastepnie przelewamy zupę do miski z makaronem. Dekorujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i posypujemy sezamem. Z zalewy wyjmujemy jajka - kroimy na połowę i układamy na talerzu z zupą. Dodatkowo możemy dodać po łyżce zalewy z jajek do gotowej zupy. Smacznego!