Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna szybka zupa na bazie pomidorowego kimchi i tofu. Dla wytrawnych smakoszy!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Zaczynamy od przygotowania marynaty do jajek. Wszystkie wymienione w przepisie marynaty składniki mieszamy. Następnie przelewamy do zamykanego naczynia hermetycznego i zanurzamy w niej całe jajka. Zamykamy pokrywkę i trzymamy w lodówce ok. 2-4 godziny.
Na oliwie z oliwek podsmażamy na złoto kawałki czosnku i cebulę pokrojoną w piórka lub w kostkę.
Następnie przenosimy usmażone składniki do garnka. Podlewamy rosołem. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, marchewkę, kawałki kimchi w pomidorach. Dprawiamy całość sosem rybnym, dodajemy sos sojowy, pastę paprykową.
Dodajemy resztę przypraw i gotujemy do miękkości składników. W międzyczasie gotujemy makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta. Porcję makaronu przekładamy do miseczek.
Gdy nasze składniki w garnku są już miękkie - na sam koniec dodajemy odsączone i pokrojone w kostkę tofu. Dprawiamy w razie potrzeby płatkami chili. Nastepnie przelewamy zupę do miski z makaronem. Dekorujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i posypujemy sezamem. Z zalewy wyjmujemy jajka - kroimy na połowę i układamy na talerzu z zupą. Dodatkowo możemy dodać po łyżce zalewy z jajek do gotowej zupy. Smacznego!