Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna szybka zupa na bazie pomidorowego kimchi i tofu. Dla wytrawnych smakoszy!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1217
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457784
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1474
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2283
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 592
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1217
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457784
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1474
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2283
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 592
Składniki
Zaczynamy od przygotowania marynaty do jajek. Wszystkie wymienione w przepisie marynaty składniki mieszamy. Następnie przelewamy do zamykanego naczynia hermetycznego i zanurzamy w niej całe jajka. Zamykamy pokrywkę i trzymamy w lodówce ok. 2-4 godziny.
Na oliwie z oliwek podsmażamy na złoto kawałki czosnku i cebulę pokrojoną w piórka lub w kostkę.
Następnie przenosimy usmażone składniki do garnka. Podlewamy rosołem. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, marchewkę, kawałki kimchi w pomidorach. Dprawiamy całość sosem rybnym, dodajemy sos sojowy, pastę paprykową.
Dodajemy resztę przypraw i gotujemy do miękkości składników. W międzyczasie gotujemy makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta. Porcję makaronu przekładamy do miseczek.
Gdy nasze składniki w garnku są już miękkie - na sam koniec dodajemy odsączone i pokrojone w kostkę tofu. Dprawiamy w razie potrzeby płatkami chili. Nastepnie przelewamy zupę do miski z makaronem. Dekorujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki i posypujemy sezamem. Z zalewy wyjmujemy jajka - kroimy na połowę i układamy na talerzu z zupą. Dodatkowo możemy dodać po łyżce zalewy z jajek do gotowej zupy. Smacznego!