Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla wszystkich niejadków marchwi. :) oraz dla miłośników tak zdrowego warzywka.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34878
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15868
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34878
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15868
Składniki
w garnku roztopić masło. Wrzucić pokrojoną porę i marchew. Kilka minut smażyć to razem. Następnie wlać 1,5 litra bulionu. Gotować pod przykryciem do zmiękczenia się warzyw.
Kiedy warzywa mamy miękkie, blenderujemy wszystko. Dodajemy 3 łyżki jogurtu naturalnego(można dać śmietanę). Dodajemy miód i chili. I zupka gotowa. Jeśli kto lubi można zupkę podawać z groszkiem ptysiowym.