Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dla wszystkich niejadków marchwi. :) oraz dla miłośników tak zdrowego warzywka.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27374
Polecam, pychota.
Odsłon: 267
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 126
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27374
Polecam, pychota.
Odsłon: 267
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 126
Składniki
w garnku roztopić masło. Wrzucić pokrojoną porę i marchew. Kilka minut smażyć to razem. Następnie wlać 1,5 litra bulionu. Gotować pod przykryciem do zmiękczenia się warzyw.
Kiedy warzywa mamy miękkie, blenderujemy wszystko. Dodajemy 3 łyżki jogurtu naturalnego(można dać śmietanę). Dodajemy miód i chili. I zupka gotowa. Jeśli kto lubi można zupkę podawać z groszkiem ptysiowym.