Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca lasem zupka ;)
Prawdziwki jak i pieczarki można degustować na surowo, tutaj są lekko zamaryn...
Odsłon: 1707
Sezon grzybowy jeszcze trwa - pogoda na grzyby na szczęście jeszcze jest. Dzi...
Odsłon: 2639
Kaczka Magdy Gessler charakteryzuje się chrupiącą i złocistą skórką oraz niez...
Odsłon: 10482
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 744
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 129
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 744
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 129
Składniki
Suszone grzyby zalać wrzątkiem, pozostawić na noc.
Namoczone grzyby, zalać wywarem i gotować 30-40 minut. Jeśli ktoś chce można dodać niedużą matchewkę i kawałek korzenia pietruszki.
Na masle zeszkilić cebulkę, dodać rozmrozone posiekane grzyby, poddusić.
Następnie dorzucić do wywaru z suszonych grzybów. Gotować 10 -15 minut. Zupkę zagęścić mąką i smietanką. Zmiksować blenderem. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z grzankami, "ślimaczkami" z nalesników, posypać natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupy
Żurek na wędzonym boczku
Zupy
Żurek wielkanocny z pulpecikami z białej kiełbasy i tłuczonymi ziemniakami
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Odsłon: 23
Zupa serowo-cebulowa
Pyszna i aromatyczna zupa. bardzo sycąca i uwielbiana przez dzieci i dorosły...
Odsłon: 142