Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca lasem zupka ;)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4262
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 612
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 965
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3903
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4262
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 612
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 965
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3903
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Składniki
Suszone grzyby zalać wrzątkiem, pozostawić na noc.
Namoczone grzyby, zalać wywarem i gotować 30-40 minut. Jeśli ktoś chce można dodać niedużą matchewkę i kawałek korzenia pietruszki.
Na masle zeszkilić cebulkę, dodać rozmrozone posiekane grzyby, poddusić.
Następnie dorzucić do wywaru z suszonych grzybów. Gotować 10 -15 minut. Zupkę zagęścić mąką i smietanką. Zmiksować blenderem. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z grzankami, "ślimaczkami" z nalesników, posypać natką pietruszki.