Zupy Przepis na:
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Suszone grzyby zalać wrzątkiem, pozostawić na noc.
Namoczone grzyby, zalać wywarem i gotować 30-40 minut. Jeśli ktoś chce można dodać niedużą matchewkę i kawałek korzenia pietruszki.
Na masle zeszkilić cebulkę, dodać rozmrozone posiekane grzyby, poddusić.
Następnie dorzucić do wywaru z suszonych grzybów. Gotować 10 -15 minut. Zupkę zagęścić mąką i smietanką. Zmiksować blenderem. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z grzankami, "ślimaczkami" z nalesników, posypać natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

ola883 28 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
(...) mniam4 Kto głosował? | Odpowiedz

ola883 28 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
dodaje do ulubionych4 Kto głosował? | Odpowiedz

ola883 28 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda mniamnyście mniamm5 Kto głosował? | Odpowiedz

Homer 03 września 2010Zgłoś do usunięcia
Zupka pod świerkiem...tęskni mi się aż za mrozem:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

TheCrow 03 września 2010Zgłoś do usunięcia
Grzybowa to moja ulubiona zupka mmmmmmmm :-) Jadam ją tak rzadko, kojarzy mi się z wigilią :-) Super ekstra apetycznie wygląda..4 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
i znowu grzybki,super4 Kto głosował? | Odpowiedz

patrusia84 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam zupkę grzybową! Dodaję do ulubionych!4 Kto głosował? | Odpowiedz

monia_i_ania 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
hmm, palce lizać, dodajemy do ulubionych, pozdrawiamy4 Kto głosował? | Odpowiedz