Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kremowa zupa ziemniaczano porowa podana z grillowanym łososiem z Alaski, lekko grillowaną kolorową papryką oraz pumperniklem. To kolejna propozycja zupy, która na pewno pozytywnie zaskoczy gości.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 724
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5374
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17586
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 724
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5374
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17586
Składniki
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, pora kroimy w kawałki. Solimy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy wodą lub bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Zupę miksujemy, a następnie przecieramy, aby była idealnie gładka. Do zupy dodajemy śmietanę i gałkę muszkatołową. Doprowadzamy do zagotowania. Kawałki papryki lekko grillujemy powinna tylko zrobić się gorąca. Paprykę kroimy w cienkie plasterki. Rybę oprószamy kolorowym pieprzem i solą morską. Grillujemy. Zupę podajemy z kawałkiem grillowanej ryby, paseczkami kolorowej papryki i kosteczkami pumpernikla.