Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy :-)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2328
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2328
Składniki
Buraki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po kilku minutach dodać do garnka gruszkę i cebulę, również pokrojone w kostkę, oraz bulion. Całość gotować do czasu, aż buraki będą miękkie. Zupę przestudzić, zmiksować na jednolity, gładki krem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i jeszcze raz zagotować. Przyprawić zupkę sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Chrzan i bryndzę dodawać już po wyłożeniu kremu na talerze.