Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy :-)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1736
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7391
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1736
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7391
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Składniki
Buraki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po kilku minutach dodać do garnka gruszkę i cebulę, również pokrojone w kostkę, oraz bulion. Całość gotować do czasu, aż buraki będą miękkie. Zupę przestudzić, zmiksować na jednolity, gładki krem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i jeszcze raz zagotować. Przyprawić zupkę sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Chrzan i bryndzę dodawać już po wyłożeniu kremu na talerze.