Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa z dyni to pyszne i sycące danie, wprost idealne na chłodniejsze, jesienne dni. Dodatek czipsów z bekonu sprawi, że zupa będzie miała różne, przenikające się tekstury i cudowny aromat.
patelnia, większy garnek, nóż, deska do krojenia, chochla
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Składniki
Dynię obierz i pokrój na drobniejsze kawałki.
Do garnka przelej bulion drobiowy, dorzuć kawałki dyni i gotuj na średnim ogniu ok. 20-30 minut.
Gdy dynia będzie już miękka, ostudź zupę i zblenduj na gładki krem. Dodaj śmietankę oraz przyprawy: sól, pieprz, kurkumę i szczyptę gałki muszkatołowej. Gotuj przez kolejne 5-8 minut.
Na patelni rozlej tłuszcz i smaż plastry boczku, aż będą skwierczące i dobrze przysmażone.
Po zdjęciu z patelni boczku wrzuć na patelnię pestki dyni i podsmażaj przez chwilę z obu stron.
Gdy zupa będzie już gotowa, przelej ją do głębokiego talerza lub miski i dekoruj czipsami z bekonu oraz pestkami z dyni.