Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, nie wiecie co zrobić z kaszą ugotowana dnia poprzedniego ? a zachciało wam się np. zupy ? podam wam szybszą wersję krupniku. Zupa dość szybko się gotuje i zależne jest od tego na jakim mięsie jest gotowana, bo na porcjach rosołowych taką zupę ugotuje się w trzydzieści minut, choć moją też mniej więcej tyle gotowałam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3630
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4536
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3630
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4536
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody dodać kości schabowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować całość do miękkości mięsa na kościach oraz wydobycie z nich zapachu wędzonki. Jak już mięso jest w sam raz dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodać suszoną włoszczyznę i pogotować chwilę do pełnej miękkości ziemniaków, następnie wsypać ugotowaną kaszę jęczmienną z woreczka i chwilę pogotować na wolnym ogniu doprawiając ją do smaku przyprawą z solą .
Na sam koniec gotowania wkroić drobno natkę pietruszki, dodać szczyptę pieprzu i zagotować. Odstawić z ognia.
Zupa na wędzonce wyszła bardzo smaczna. Przed podaniem można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Polecam serdecznie dla wielbicieli zup.