Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórkowa na skrzydełkach
garnek, łyżka, nóż, tarka, widelec, garnuszek,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Skrzydełka i szyję indyczą oczyszczamy , dokładnie myjemy i zalewamy wodą tak by były zakryte. Dodajemy sól , liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 minut. Marchewkę i pietruszkę po obraniu i opłukaniu ścieramy na tarce o dużych oczkach dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut. po czym dodajemy przepłukany pod bieżącą wodą ryż. Gdy ryż będzie prawie miękki dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone, gotujemy kolejne 10 minut. po czym zupę doprawiamy świeżo mielonym pieprzem , opcjonalnie przyprawą kucharek i magii w płynie. Zupę zagęszczamy delikatnie mąką wymieszaną w śmietanie. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zupa gotowa do podania.