Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórkowa na skrzydełkach
garnek, łyżka, nóż, tarka, widelec, garnuszek,
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 520
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10744
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19676
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 520
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10744
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19676
Składniki
Skrzydełka i szyję indyczą oczyszczamy , dokładnie myjemy i zalewamy wodą tak by były zakryte. Dodajemy sól , liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 minut. Marchewkę i pietruszkę po obraniu i opłukaniu ścieramy na tarce o dużych oczkach dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut. po czym dodajemy przepłukany pod bieżącą wodą ryż. Gdy ryż będzie prawie miękki dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone, gotujemy kolejne 10 minut. po czym zupę doprawiamy świeżo mielonym pieprzem , opcjonalnie przyprawą kucharek i magii w płynie. Zupę zagęszczamy delikatnie mąką wymieszaną w śmietanie. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zupa gotowa do podania.