Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórkowa na skrzydełkach
garnek, łyżka, nóż, tarka, widelec, garnuszek,
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20981
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20981
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Składniki
Skrzydełka i szyję indyczą oczyszczamy , dokładnie myjemy i zalewamy wodą tak by były zakryte. Dodajemy sól , liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 minut. Marchewkę i pietruszkę po obraniu i opłukaniu ścieramy na tarce o dużych oczkach dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut. po czym dodajemy przepłukany pod bieżącą wodą ryż. Gdy ryż będzie prawie miękki dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone, gotujemy kolejne 10 minut. po czym zupę doprawiamy świeżo mielonym pieprzem , opcjonalnie przyprawą kucharek i magii w płynie. Zupę zagęszczamy delikatnie mąką wymieszaną w śmietanie. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zupa gotowa do podania.