Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórkowa na skrzydełkach
garnek, łyżka, nóż, tarka, widelec, garnuszek,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414956
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414956
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Skrzydełka i szyję indyczą oczyszczamy , dokładnie myjemy i zalewamy wodą tak by były zakryte. Dodajemy sól , liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 minut. Marchewkę i pietruszkę po obraniu i opłukaniu ścieramy na tarce o dużych oczkach dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut. po czym dodajemy przepłukany pod bieżącą wodą ryż. Gdy ryż będzie prawie miękki dodajemy starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone, gotujemy kolejne 10 minut. po czym zupę doprawiamy świeżo mielonym pieprzem , opcjonalnie przyprawą kucharek i magii w płynie. Zupę zagęszczamy delikatnie mąką wymieszaną w śmietanie. Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zupa gotowa do podania.