Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1232
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1232
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Składniki
miesko dokłądnie płuczemy, wkładamy do garnka z wodą i gotujemy aż wyjdą tzw męty. Zbieramy męty z zupy i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostke, marchew starta na grubej tarce, pietruszke starta na grubej tarce, seler, por i pokrojona botwinke. Wszystko gotujemy do miękkości warzyw. Przyprawiamy zupę solą i pieprzem. Można dodać odrobinę przyprawy do zup w płynie. Na koniec do zupy dodajemy śmietane i koperek.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
SMACZNEGO:)))